Info


Mobbade Barn Med Automatvapen startades som ett löst kollektiv 97-98 med medlemmarna Pst/Q, Organism 12 och de två numera icke-rappande medlemmarna Seron och Leo. Med Leo och Pst/Q från Göteborg, Organism 12 från Uppsala och Seron från Åmål, så skapade de fyra en unik sammansättning av rappare som delade samma syn på hiphop och entusiasm för det svenska språket.
Utan några som helst planer på att få kontrakt på ett stort bolag, började kollektivet spela in i diverse garderober och hembyggda studios runt om på olika håll i landet.
Retarderat Eleverade
1999 var Pst/Q först ut med den trendsättande EP:n Pluralis Majestatis som fick hög rotation på P3 och spred sig som en löpeld genom landet. Pst/Q satte hellre språket i fokus än orten han kom ifrån. Under 1999 hade även Organism 12 spelat in diverse kassetter som han släppte som soloartist, men även kassetter som släpptes med gruppen "Retarderat Eleverade", som bestod av Org12 och Seron.

Med en oslagbar discografi och flera projekt på gång hoppar Seron av i November år 2000 p.g.a att han konverterat till kristendomen (läs avskedsbrev här). En 12a med namnet "Kick Him In The Girl" var klar med omslag och allt men Seron betalade DJ Danja för att aldrig släppa den. Även ett tredje tape var under inspelning med Retarderat Eleverade. Dom hann spela in fem låtar, var av tre är åtkomliga. Dock har den
tredje låten (Hojta 2000) försvunnit i etern och är dess värre mycket svår att få tag på.

Pst/Q, Leo & Organism 12

2000-2002 släppte både Organism 12s och PST sina debutalbum som både blev klassiker. Leo hade även han planer på att släppa en EP. Han spelade in en koncept-EP i Nacksving studio år 2002. Han hade redan tröttnat på klimatet i hip-hopen men ville göra ett sista försök att få ut något som kunde förändra svensk hip-hop till det bättre igen. Perfektionist som han är ängnade han mycket tid åt EPn och när den var klar hände något oväntat som kommer sätta spår i svensk hip-hop för evigt. Nacksvings hårddisk krashar och detta är droppen för Leo. Leo ger därför upp och slutar.

Nu, så här 11 år senare, arbetar Leo som webdesigner för företaget Cordovan (länk: http://www.cordovan.se/) och Seron jobbar som svenskalärare i Brasilien tillsammans med sin fru. Han har även en blogg som ni kan hitta här: http://davidringback.blogspot.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar